The Monocular – prestižno medjunarodno takmičenje lovaca

Lovački savez Vojvodine
OBAVEŠTENJE O OTKAZIVANJU TAKMIČENJA
19.feb 2021.
Preporučena cena odstrela divljači za lovačka udruženja od strane LSV-a
26.mar 2021.

“The Monocular video awards” predstavlja jedno od najmasovnijih i najprestižnijih takmičenja lovaca na svetu. Osnovna ideja ovog takmičenja je promocija lova kroz odabir najboljih videa na temu lova.

Kategorije za ovu godinu su: Lovački video klip, Aimpoint lovački video, lovački video, profesionalni lovački video i počasna nagrada lovačke zajednice.

Lovačku Srbiju ove godine predstavljaju dva lovca i to u dve kategorije:

Lazar Obradović, u kategoriji lovački video sa kratkim filmom Lov divljih svinja sa lukom i strelom – “Moj prijatelj, lovac sa lukom i strelom, Čaba Terečik imao je priliku da na divnim terenima istočne Srbije ulovi divlju svinju. Imali smo dobar vetar, posle dugog čekanja dobio je priliku da uputi precizan hitac. Sve vreme sam bio iza njega i snimao celu situaciju. Nadam se da ćete uživati kao i mi.”
Ovaj lovac i umetnik je prošle godine osvojio prvo mesto u ovoj kategoriji. Fantastičan pobednički snimak viteškog lova možete pogledati klikom na link: https://youtu.be/-1MceGtrznc

Da bi glasali za našeg lovca u ovoj kategoriji video snimka, morate kliknuti na link https://award.the…cular.com/ i ulogovati se sa facebook nalogom. Odaberite iz padajućeg menija kategoriju HUNTING VIDEO i kad pustite video broj 4, ispod imate dugme VOTE.

Dejan Džakula, u kategoriji počasna nagrada lovačke zajednice: Zašto sam nominovan za ovu nagradu? Zbog pokretanja projekta koji se zove “Lov i još ponešto” koji ima za cilj popularizaciju lovstva kao i izazivanje interesovanja za lov i prirodu kod mladjih generacija. Da li sam aktivan u komunikaciji sa ne lovcima? Kroz fotografije i video snimke iz lova, divljači i lovačkih pasa sam ostvario intezivnu komunikaciju sa nelovcima i naišao na veoma dobar odziv. Kroz najnoviju ideju Album sa samolepljivim sličicama “Kad porastem biću lovac” imam za cilj da doprem i do onih najzagriženijih protivnika lovaca i da pokušam da ih bar omekšam ili čak preobratim u naše redove.

Na kojim projektima radim koji pokazuju lov na pozitivan način? TV emisija “Lov i još ponešto”,  zbirka najlepših lovačkih priča za period od 1935-2020 “Iz dnevnika lovca”. Kroz web portal sa najnovijim vestima iz sveta lova.
Kako inspirišem lovačku populaciju da postanu bolji lovci i bolji pripovedači lovačkih priča? Izdavanjem Zbirke najlepših lovačkih priča za period od 1935-2020 “Iz dnevnika lovca” koja je imala dobar odziv, medju lovačkom populacijom na Balkanu, ali i medju nelovačkom populacijom. Pisanjem članaka za lovačke magazine u Srbiji i Republici Spskoj. U svom radu sam imao veliku podršku i pomoć administratora Srbijalov portala Ivana Matkovića-Lale.

Za pobednika ove kategorije se ne glasa nego odlučuje žiri.
Glasanje možete obaviti do 28.02.2021. Proglašenje pobednika je 25.03.2021.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da odvoje par minuta vremena i da glasaju za našeg predstavnika u takmičenju, čime ćemo dati svoj doprinos na popravljanju imidža lovaca Srbije.