Veliko priznanje – prva zlatna medalja CIC dodeljena dami iz Srbije!

Srećne novogodišnje i božićne praznike
25.dec 2019.

Danas, 03.10.2019. godine novosadski sajam lova je posetio Tamaš Margesku, direktor svetske lovačke asocijacije CIC i osvedočeni prijatelj lovaca Srbije. Tokom svoje posete sajmu lova, g. Margesku je prisutnima priredio jedno prijatno iznenadjenje. Igrom slučaja, ili možda namerno, poseta je upriličena baš na dan Lovačke slave koja se slavi u Srbiji, Sveti Evstatije.

Kao direktor CIC, g. Margesku je posetio štand Lovačkog saveza Srbije, štand Damskog lovačkog kluba i Nacionalnu izložbu lovačkih trofeja koju je priredio LSS. Da se na slavu ne ide praznih ruku, pokazao je i g. Margesku: ovom prilikom, našoj poznatoj lovkinji i predsednici Damskog lovačkog kluba Bečej i zamenici predsednika LSV Sanji Momčilović-Bognič uručeno je najveće medjunarodno lovačko priznanje, zlatna medalja CIC! Ova medalja je po prvi put dodeljena nekoj osobi u Srbiji, a dodatni kuriozitet predstavlja činjenica da je uručena jednoj dami lovkinji. (klik na sliku za uvećanje)

Kako je u svom obraćanju prisutnima rekao direktor CIC Margesku, predsednik CIC Džordž Aman je doneo odluku o dodeli priznanja gdji. Momčilović-Bognič za njene rezultate postignute u lovstvu kako na nacionalnom tako i na medjunarodnom planu (Damski klub Bečej je direktan član CIC), kao i da dužnost predaje priznanja obavlja u ime predsednika CIC i u svoje lično ime, sa velikim zadovoljstvom.

Ne treba trošiti reči na pozitivan efekat ovog priznanja koje će imati na lovstvo Srbije.

Dodeli priznanja Sanji Momčilovć-Bognič su prisustvovali Sonja Supekova iz Slovačke, predsednica damskog CIC Artemis kluba, Bratislav Ćirković, predsednik LSS, i dame lovkinje iz Madjarske, Slovačke i Srbije.