Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vojvodine i predstavnici LSV

Lovački savez Vojvodine
Obaveštenje
25.nov 2020.
Lovački savez Vojvodine
Obaveštenje o radu
22.dec 2020.

Počele zvanične pripreme za obeležavanje 100 godina od osnivanja LSV

Danas, 18.12.2020. godine u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu Vojvodine, nadležnom i za lovstvo, održan je veoma važan sastanak lovačkih predstavnika sa novim rukovodiocima sekretarijata:

„Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uz prisustvo pomoćnika za lovstvo i akvakulturu Milana Dozeta sastao se za predstavnicima Lovačkog saveza Vojvodine, Sanjom Bognič Momčilović i Milenkom Zeremskim.

Teme sastanka odnosile su se na lovni turizam, lovačke organizacije, kao i na aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine u vreme epidemije. Dogovoreno je da predstavnik sekretarijata bude član počasnog odbora za organizaciju 100 godina od osnivanja Lovačkog saveza Vojvodine.“

Ovim sastankom je praktično i ozvaničen početak priprema za obeležavanje 100 godina osnivanja LSV, kada je u Novom Sadu 10. decembra 1922. godine osnovan Savez lovačkih društava za Vojvodinu, što je bilo prvobitno ime današnjeg Lovačkog saveza Vojvodine. Inicijatori osnivanja saveza su bili novosadski apotekar i čuveni lovac Jovan-Joca Divild i zamenik načelnika grada Novog Sada Jovan Lakić.

Ne treba sumnjati da će Lovački savez Vojvodine i njegovi članovi na dostojan način obeležiti ovaj svoj jubilej. Pohvalno je što je i Pokrajinski sekretarijat kao državni organ prepoznao značaj jubileja i uključio se u organizacioni odbor, poručujući na taj način da država posmatra lovačke organizacije kao partnere na zadatku očuvanja i unapredjenja lovstva i vraćanja na staze stare slave koju su nam utrli prethodnici. Vreme će pokazati šta ćemo mi, današnji lovci, ostaviti našim naslednicima, budućim generacijama lovaca.