Humanost na delu – lovci za decu!

ODRŽANO FINALE LIGA LSS 2020 U GAĐANjU GLINENIH GOLUBOVA
12.okt 2020.
Capriolohunting – veliko sniženje lovačke opreme
20.okt 2020.

U ovim ne baš sretnim vremenima pored svakodnevnih briga i problema svima najteže pada ugroženost dece, posebno one dece koja su obolela od teških ili retkih bolesti i čije lečenje i borba za život prevazilazi mogućnosti porodice. U takvim slučajevima se aktiviraju društveno odgovorne organizacije i pojedinci, koji sakupljaju priloge da bi dečiji životi bili spaseni. Verujemo da ne postoji čovek koji može ostati ravnodušan na tegobe koje trpe bolesna deca, mali veliki borci. Mnogo je takvih slučajeva bilo u prethodnim godinama, a poslednji slučaj je borba za život male Lane Jovanović, kojoj posvećujemo ovaj tekst.

Naime, lovci i lovačke organizacije su se odazvale apelu za pomoć, i ovom prilikom ćemo nabrojati neke od akcija koje su lovci organizovali da bi pomogli maloj Lani:

Lovački savez Srbije je na Ramskoj tvrdjavi organizovao humanitarnu izložbu fotografija vrsnih fotografa Radomira-Raše Perina, Predraga Kostina i Predraga Mastilovića, koji su donirali svoje radove. Izloženo je 70 fotografija sa lovačkim motivima, a prodato je preko 40, dok ostali radovi čekaju donatore koji će ih otkupiti.

Lovački savez Vojvodine je odlučio da uplati 50.000 dinara za otkup pet fotografija, a u korist male Lane.

Lovačko udruženje ‘Vrbas 2018’ je organizovalo takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, i tom prilikom humani lovci i gradjani Vrbasa su uz pomoć kotlića prikupili rekordnu svotu od 442.155,00 dinara! Svaka čast!

Lovačko udruženje ‘Srndać’ iz Beočina je odlučilo da organizuje komercijalni lov na divlje svinje i da kompletan prihod od kotizacije uplati za pomoć detetu. Lov će se održati u subotu, 17. oktobra, pa pozivamo lovce da uzmu učešće u najavljenom lovu u Čereviću, mestu pored Beočina, na vrlo izglednom terenu koji obećava uspešan lov. Zborno mesto je kod igrališta u Čereviću u 7h. Kotizacija za lov iznosi 2.000 dinara po lovcu, a iznos kotizacije treba uplatiti na tekući račun LU ‘Srndać’ Beočin, Dunavski put bb, broj računa je 340-2082-86. U svrhu uplate treba upisati ‘Donacija’ i obavezno dodati broj lovne karte. Uplate se moraju izvršiti najkasije do 15.10. u 19h. Čestitamo Beočincima na ideji i sigurni smo da će se odazvati velik broj lovaca, kojima neće biti najbitnije da odstrele divljač, nego da udruženi svojim prisustvom pokažu humanost.

– Pomoć Lani  Jovanović je moguće uplatiti i SMS porukom, po ceni od 200 dinara. U poruku treba upisati: 808, i poslati na broj 3030. Važi za sve mreže. Moguće je uplatiti pomoć i iz inostranstva, a i SMS iz stranih mreža. Detalje možete videti klikom na sliku uz ovaj tekst.

Ovo su neke od već obavljenih ili najavljenih humanitarnih aktivnosti lovaca. Verujemo da će sličnih akcija biti još više, a izvinjavamo se onima koji su već dali svoj doprinos, a nismo ih pomenuli.

Pozivamo sve lovačke i druge organizacije i pojedince da u skladu sa svojim mogućnostima uzmu u češće u spasavanju male Lane, ali i sve druge dece kojima je pomoć potrebna. Detalje o načinu uplate pomoći možete videti klikom na sliku uz ovaj tekst.

Lanu sada i lovci čuvaju, pa nam ostaje samo da se nadamo uspehu akcije i konačnom izlečenju.